Over

Ik ben Ingrid te Brake en sinds 2018 gewichtsconsulent in Zeewolde en omstreken.

Mijn naam is Ingrid te Brake en samen met mijn gezin ben ik woonachtig in Zeewolde. Twee dagen in de week ben ik werkzaam als maatschappelijk werkster kinderrevalidatie in het Meander Medisch Centrum. In 2017/2018 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd.  Dit vanuit een toenemende interesse in voeding, de hypes rondom voeding en beweegredenen van mensen in hun eetpatroon. De norm lijkt te zijn dat er steeds meer en bijzonders nodig is om onszelf tevreden te stellen en dat we vergeten of niet bewust zijn wat ‘gezond’ is en waar je lichaam echt behoefte aan heeft.

De keuzemogelijkheden op het gebied van voeding, bijvoorbeeld in de supermarkt, zijn enorm. Er is  een overvloed aan informatie te vinden op het internet, waarbij niet altijd goed te achterhalen is wat feiten of fabels zijn. Zo ontwikkelt iedereen een eigen visie op gezonde voeding en  wat ‘de norm’ is. Ik wil graag terug naar de kern van gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

  • Wat heeft ons lichaam echt nodig en welke keuzes maak je in een enorm aanbod van producten.
  • Hoe zorg je dat je goede en gezonde keuzes kan maken en op zijn tijd echt kan genieten van een traktatie
  • Voorkomen dat een ongezonde gewoonte zorgt voor lichamelijke en psychische ongemakken.

Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de beweegredenen van mensen. Is er sprake van onwetendheid, stress, onrust,  (verkeerde) gewoonte etc. Ik zou mensen willen aanzetten tot nadenken en bewustwording om vanuit daar keuzes te maken voor hun eigen welbevinden. Dit leer je niet door 6 weken een voorgeschreven dieet te volgen, maar  inzicht te krijgen in gezonde voeding, stapje voor stapje je gewoonten te veranderen en aanpassingen te doen in je voeding en leefstijl met een gezond gewicht als gevolg.

Uitgangspunten: Variatie, onbewerkt, meer plantaardig en niet teveel.