Werkwijze

In de consulten kijken we samen naar een concreet, verstandig en haalbaar eetpatroon dat past bij jou smaak en leefstijl. Zo blijf je dicht bij je eigen leefwijze en kunnen we de veranderingen stapje voor stapje inpassen. 

Kennismaking/oriƫnterend gesprek:
Al mijn trajecten beginnen met een oriĆ«nterend gesprek, gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we wensen en motivatie ten aanzien van het bereiken van een gezond gewicht en vertel ik over mijn werkwijze. Vervolgens kunnen wij samen beslissen of mijn begeleiding past bij jouw verwachtingspatroon.

Intake en advies (voedingsanalyse):
In het eerste consult (intake) ga ik in op je motivatie en historie. We bespreken en verhelderen je hulpvraag en doelen. Tevens meten we gewicht, buikomvang, vetpercentage en visceraal vetpercentage. Ik geef uitleg over het bijhouden van een eetdagboek om een goed inzicht te krijgen in je huidige eetpatroon.

In het tweede consult bespreken we de voedingsanalyse aan de hand van het bijgehouden eetdagboek. Je krijgt een persoonlijk  voedingsadvies om mee aan de slag te gaan.

Coachings/adviesgesprekken:
In de coachings- en adviesgesprekken van een uur is er circa 30 minuten ruimte voor wegen, meten en praktische vragen over voeding.
Het andere deel van het gesprek is gericht op evaluatie van de afgelopen periode, doelen aanscherpen en aandacht voor het psychosociale stuk van de begeleiding. Hierbij kunnen vele onderwerpen aan bod komen maar zullen zeer individueel van aard zijn. Voorbeelden kunnen zijn omgaan met stress, weerstand vanuit de omgeving of zichzelf, motivatie, vermoeidheid, omgaan met feestdagen en etentjes etc. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor begeleiding bij persoonlijke groei. Ook kan er ruimte zijn voor een stuk educatie over gezonde voeding. Gedragsverandering vraagt veel van iemand en moet stapsgewijs aangepakt worden. Graag leer ik jou gezond en bewust met eten om te gaan met een gezond gewicht als gevolg.